tirsdag 27. april 2010

Ålesund- Oslo- København

Turen til Danmark startet med en 10 timers busstur fra Ålesund rutebilstasjon til Oslo bussterminal. Dette var lange og kjedelig timer.


Vi annkom Oslo omkring 07:00 og startet dagen med frokost. Noen i klassen vandret seg bort til caffeebaren Evita, mens resten spaserte rundt i Oslo på jakt etter annet spisested.

Etter frokost og vandring på egenhånd møttes vi på togstasjonen for å ta turen videre til Operahuset. Den norske opera og ballet.

Operahuset har mer enn 1,5 million besøkende hvert år. Dette er både norske og utelandske gjester. Det vil si at operahuset er en stor kilde for inntjening fra utenlandske gjester.


Operaen i Oslo er designet av snøhetta arkitetturbyrå. Både operaen og snøhetta som designer har vunnet flere internasjonale og nasjonale priser for sitt praktbygg.

Operaen var et dyrt bygg å bygge. Men prisen av bygget blir inntjent hvert 4. år. Og det villet kostet omtrent 7,- per innbygger i Norge for å bygge operaen.


Etter guidetur hos operaen vandret vi bort til kaien for å ta turen videre til Danmark med DFDS Seawyas. Danskebåten.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar