onsdag 28. april 2010Tirsdagen i København

Vi tok kanalbåt og fikk litt info om grunnleggende ting rundt om i København, fikk vite litt historie om forskjellige ting som er i København. Som for eksempel operahuset, skuespillerhuset, skulptur av havfruen, og mer. Vi gikk av båten i Kristiania, for å se på området og hvordan folk er der. Jeg personlig synes ikke at det var noe kjekt å være der. Følte meg litt ubehagelig når folk rundt meg drev og røyket hasj, og solgte det. Der var også en del hunder der som så veldig påvirket ut. Det er litt rart å komme fra Norge, hvor det er strengt forbudt å røyke hasj, til ett område hvor det faktisk er lov. Kristiania er ett område for seg selv. De har fargerike vegger og de er ei lita befolkning for seg selv.
Ideen bak dette samfunnet er att de skal få ett alternativt samfunn der de skal få velge hvordan de skal leve. Fordelen med dette er at det trekker turister til Danmark og København. Folk har hørt om dem, og hørt hvordan de lever, og de vil gjerne se det. De har laget en kultur for seg selv som de lever for. Siden det er ett lite område det er lov å kjøpe og røyk hasj, minsker det med det i byen, og andre plasser i København.
På kvelden når vi kom igjen dro vi på en italiensk restaurant rett over gaten der vi bor. Jeg synes ikke det var noe spesielt italiensk, men heller en vanlig restaurant. Det eneste som var annerledes og italiensk, var at de hadde italienske bilder på veggene og det var italiensk mat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar